Bases

Bases Edició FESOHCURT – Festival de Curtmetratges de Nules

El Comitè coordinador del “FESOHCURT – Festival de Curtmetratges de Nules”, per acord unànime pres en la reunió celebrada el 24-02-2020, convoca el concurs de la quarta edició i estableix les BASES que l’han de regir:

1. La 4a edició del festival tindrà lloc a la localitat de Nules, els dies 16, 17 i 18 d'octubre de 2020 al Teatre Alcázar de Nules. És un festival genèric i competitiu.

2.  El FESOHCURT vol contribuir al foment de l’ús del valencià a través de l’elaboració de curtmetratges; per això, la llengua dels curtmetratges ha de ser el valencià (en qualsevol de les seues variants dialectals), o amb subtítols en aquesta llengua en el cas del “Premi al millor curtmetratge en altres llengües”.

3.  Pot participar qualsevol persona o entitat jurídica, de forma individual o col·lectiva, sense cap límit d’edat, amb curtmetratges de qualsevol gènere rodats en valencià. Cada persona realitzadora, productora i/o directora pot inscriure un màxim de dues obres. Les produccions han d’haver estat realitzades amb posterioritat a l’1 de gener de 2012.

4.  El tema i el gènere de les produccions és lliure; es prioritzarà la qualitat i la creació de tendències com a objectiu prioritari i que la producció siga inèdita i/o que no haja estat estrenada comercialment. 

5.  Els curtmetratges hauran de ser (tot i que no estarà limitat) ficció, animació i/o videocreació. Hauran de tindre una durada màxima de 20 minuts.
    
6.  El procés d’inscripció és el següent:
      a. Trametre el formulari d’inscripció a través del blog del festival des de la pestanya “Inscripció”: www.fesohcurt.blogspot.com
b. Enviar una còpia de la pel·lícula o pel·lícules mitjançant un d’aquests sistemes:
      i) Directament des del formulari d’inscripció a través d’un enllaç en streaming protegit amb contrasenya, si cal (Google Drive o Dropbox). Caldrà assegurar que els arxius estiguen disponibles fins el 19 d’octubre de 2020 i en HD, i que siguen descarregables. La organització es reserva el dret de no admetre a concurs aquelles obres que no puguen ser descarregades.
 ii) En suport DVD (en format arxiu de dades, en HD) a través de correu certificat o missatgeria a:
FESOHCURT
Ajuntament de Nules
Plaça Major, S/N
12520 Nules (Castelló)
iii) L’opció preferible en qualsevol dels dos casos seran les còpies en DCP no encriptat i els arxius .mov (Apple ProRes) o .mp4 (H264) en Alta Definició (1920 x 1080)
iv) Les despeses d’enviament, si és el cas, aniran a càrrec de qui inscriga la pel·lícula.

7.  La inscripció és gratuïta. El termini d’inscripció i de recepció de produccions s'inicia el 21 de març de 2020 i finalitza el 20 de setembre de 2020. Les obres que arriben amb data d’expedició posterior no seran acceptades.

8.  No seran admeses les obres de caràcter publicitari, ni aquelles que utilitzen material no original en més d’un 10% de la totalitat de l’obra. Tampoc seran acceptades les obres que no tinguen la qualitat tècnica necessària per a una correcta visualització.

9.  El Comitè coordinador realitzarà una selecció prèvia de les obres presentades. Aquesta decisió serà comunicada a cada productor i/o director de cadascuna de les produccions seleccionades.
a) La SELECCIÓ OFICIAL es farà pública al blog del festival a partir del 04 d'octubre de 2020.
b) Els responsables de les produccions seleccionades hauran de trametre un correu a fesohcurt@gmail.com amb el títol de la producció com assumpte adjuntant dos o més fotogrames de la pel·lícula que podran utilitzar-se com a material promocional del festival, així com una breu fitxa tècnica amb les dades de l’equip de producció.

10. Els participants menors de 18 anys hauran de comptar amb l’autorització paterna.

11. Els autors o autores hauran d'assegurar-se prèviament que el contingut de la seua obra no infringisca els drets de la propietat intel·lectual o altres drets de tercers, i exoneraran al Comitè coordinador de qualsevol responsabilitat legal. 

12.  Les produccions seleccionades integraran la SELECCIÓ OFICIAL, i seran projectades públicament durant els dies del Festival, entenent que els seus autors o productores n’autoritzen la projecció. En cap cas es contempla l’abonament de taxes de projecció. Les obres seleccionades seran projectades en el festival, que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 d'octubre de 2020 al Teatre Alcázar de Nules. Així mateix, la organització es reserva el dret de poder utilitzar les produccions de manera promocional i/o amb posterioritat per a ser projectades al Cinefòrum de Nules en un període d’un any. Les còpies de les obres quedaran en poder del fons documental de l’Ajuntament de Nules.

13. Un Jurat designat pel Comitè coordinador i integrat per un mínim de 5 persones, decidirà els premis de la SELECCIÓ OFICIAL. El Jurat estarà constituït per representants dels diferents organismes i entitats que participen en l’organització o que hi col·laboren.

14.  Els treballs rodats a la Província de Castelló optaran a ser seleccionats, també, en la categoria “Premi al Millor Curtmetratge de les comarques de Castelló”, i en conseqüència podran optar al premi establert per a aquesta modalitat.

15. Els treballs rodats total o parcialment a Nules, Mascarell o les Platges de Nules, optaran a ser seleccionats, també, en la categoria “Premi al Millor Curtmetratge rodat a Nules”, i en conseqüència podran optar al premi establert per a aquesta modalitat.

16. Els treballs rodats per menors de 18 anys, optaran a ser seleccionats, també, en la categoria “Premi al Millor Curtmetratge rodat per menors de 18 anys”, i en conseqüència podran optar al premi establert per a aquesta modalitat.

17. Els treballs rodats en altres llengües i subtitulats en valencià, optaran a ser seleccionats únicament com a “Premi a Millor Curtmetratge en altres llengües

18. S’estableixen, doncs, sis premis:

· Premi al millor curtmetratge: guardó i 800 €
· Premi al millor curtmetratge rodat a Nules: guardó i 500 €.
· Premi al millor curtmetratge en altres llengües: guardó i 500 €.
· Premi al millor curtmetratge de les comarques de Castelló: guardó i 300 €.
· Premi al millor curtmetratge rodat per menors de 18 anys: guardó i 200 €.
· Premi al millor curtmetratge vot del públic: guardó i 100 €.

19. El Jurat tindrà la potestat de deixar desert el premi o els premis que considere oportuns, així com atorgar una menció especial per a ressaltar aspectes tècnics i artístics d'alguna de les pel·lícules en competició. Les seues decisions seran inapel·lables.

20.  Les empreses productores accepten que, en el cas d’obtenir algun dels premis atorgats, inclouran una referència escrita a la concessió del premi a l’inici de totes i cadascuna de les còpies de la pel·lícula que distribuisquen per a l’exhibició en sales comercials i/o en certamens audiovisuals, així com en tot el material informatiu i promocional imprès. L’esmentada referència consistirà en un text amb el tipus de premi atorgat, acompanyat invariablement de la imatge del palmarès que facilitarà el Comitè coordinador.

21.  La cerimònia de cloenda i el lliurament de premis de totes les categories tindrà lloc el diumenge 18 d'octubre de 2020, al Teatre Alcázar de Nules.

22. Els premiats tenen l’obligació d’assistir a la cerimònia a recollir el premi, a excepció d’un motiu excepcional i justificable, on haurien de fer un vídeo per a ser projectat durant la cerimònia d’entrega de premis. En cas de no assistir i no justificar l’absència, el premi s’entregarà al segon millor curtmetratge de la categoria.

23.  Qualsevol qüestió que aparega durant el festival, no contemplada en les BASES, serà decidida pel Comitè coordinador. La participació en el festival implica l'acceptació d’aquestes BASES.