Jurat 2019

MIGUEL EMO

Des de ben menut ja es va voler traure el títol d'operador cinematogràfic, i també el de tècnic en ràdio i televisió. La seua professió era la d'electricista, però sempre va estar molt lligat al cinema que va obrir el seu pare, Joaquin Emo, al carrer Major de Nules, el Cinema Capitol, conegut per tots els veïns com a Cine Emo. Allí va passar molts anys de la seua vida projectant les millors pel·lícules del moment, i omplint la sala del cinema en cada projecció. L'1 d'octubre de 2017 va ser homenatjat al Festival de Curtmetratges de Nules - FESOHCURT, junt amb Vicente Oliver, per tota una vida de dedicació a la cinematografia i la cultura de la població.
EMILIA BOLINCHES

Va estudiar Periodisme i es va llicenciar en Filologia Moderna. Ha treballat com a periodista en premsa escrita, radio i televisió. Actualment col·labora en diaris de paper, publicacions digitals i xarxes socials i en tertúlies en ràdio i televisió. Pertany als primers cineclubs clandestins creats a València durant el franquisme. Més tard, ja en democràcia, es vincula al Festival de València Cinema del Mediterrani des de les primeres edicions. Es va unir al grup d’impulsors de la Mostra Viva del Mediterrani per a recuperar l’esperit del festival dels anys 80. Actuament continua actuant de Coordinadora del Jurat del Festival de Cinema Ciutadà Compromés, impulsat per ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) des de 2015. En desembre de 2015 va ser elegida per les Corts i nomenada pel Consell de la Generalitat vocal de la Comissió Executiva del Consell de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern de la Comunitat Valenciana, càrrec que exerceix fins l’actualitat.


MÓNICA MIRA

Llicenciada en Ciències de la Informació, en l'especialitat de Periodisme, pel CEU San Pablo de València. Treballa en premsa escrita des de l'any 1997 (en diferents mitjans, com Levante de Castelló o Mediterráneo), una tasca que ha alternat amb funcions de comunicació en diverses institucions i entitats públiques. L'any 2000 va crear, al costat de Franc Ortiz, la productora Soldat de Plom on, entre altres moltes produccions, destaquen la realització del programa televisiu Ambient (TV La Vall), o el documental "Oblidats" que va participar al Festival Internacional de Cine del Sahara, l'any 2006. L'any 2015 va publicar la seua primera novel·la, "En lo más profundo", finalista del I Certamen Literario para Escritores Noveles de la Asociación Hispanoamericana de Escritores. L'any 2016 es va publicar la seua segona novel·la "Me cuesta tanto olvidarte". Actualment és presidenta de l'associació Cosas&Musas, que aposta per l'organització d'activitats d'animació lectora i promoció de la literatura.


LOLA OLIVER

És Llicenciada en ciències de la informació, i ha cursat el Màster en Producció i Edició de Continguts Audiovisuals a l'Era Digital, i el Màster en Noves Tendències i Processos d'Innovació en Comunicació. Ha treballat a Castellón Diario durant els anys 1991-1995, i com a periodista d'informatius de RTVV de l'any 1996 a 2014. Codirectoria i guionista del documental Mas de Flors-Ripollés. Autora de la investigació "El periodista-autor en los vídeos de los cibermedios españoles", a l'UJI. Actualment és periodista-redactora de la delegació d'Atresmedia (La Sexta) a València i en À Punt, i professora associada de periodisme a la Universitat Jaume I de Castelló.XAVI MANZANET

Ha estudiat publicitat a la Universitat Jaume I de Castelló, especialitzant-se en producció i realització audiovisual. Ha realitzat nombrosos reportatges per a la televisió, agències de comunicació i institucions. L'any 2007 el seu primer documental, La terra promesa, va aconseguir cinc premis, incloent el premi "Autor en curt" de l'SGAE, i el del Círculo de Bellas Artes de Madrid. El seu següent treball, Les veus de la nit, va obtenir el premi al millor curtmetratge en valencià i millor treball provincial en Cineculpable, exhibint-se internacionalment. Actualment treballa com a realitzador freelance, desenvolupant diferents continguts per a la televisió i preparant un nou documental.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada